Новини

1472827_10201559868173220_893795519_n

Антон Андонов: Аз съм един дърт металяга

Ало, ало, чуваме ли се? Първи опит в радиоефира на OFFRoad Radio за екипа на „Терминал № 3”. Дебютното ни предаване беше открито от Йо и Калоян в ролята на двама зелени (единият червенееше) водещи с най-интересното от света на спорта и културата.

Като наш пръв гост бяхме удостоени при нас да е Антон Андонов – вокалист в китарист в групата “Bleak Revelation”, колабороционист в други музикални проекти и журналист в списание „Про-Рок”.

Цялото предаване и интервю с госта в студиото можете да чуете на следния линк: цък!

OFFRoad Radio: Представи се, моля те.
Антон Андонов:
Аз съм един дърт металяга или по-скоро не толкова дърт. Бандата, с която започнахме, като дойдох в София като студент нямаше име от доста време. Парчетата бяха написани донякъде, разбира се, но не се стигна до свирене на живо и записи. В последствие набързо сменихме доста вокалисти, ритъм китаристи. Накрая в последните 5-6 месеца се спряхме в един стабилен състав, с който записахме едноименно демо – “Bleak Revelation”. В последствие направихме и дебютния си концерт преди седмица и половина.

Би ли подготвил нашите слушатели за песента ти, която ще чуем след малко? Да кажеш какъв стил всъщност е тя.
Жанрът може да се определи по-грубичко като дуум-дет метъл. Тоест би се харесал на по-крайните екстремисти. Хората, които са свикнали на нещо по-мелодично може би ще бъдат шокирани, но въпреки всичко смятам, че имаме достатъчно мелодия. Парчето обаче е доста нерадиофонично – цели осем минути. А и да кажем, че записът беше извършен в гараж. С професионална апаратура, но все пак в гараж. С доста стари микрофони, миксът е изцяло наше дело и това си личи все пак, но затова го наричаме демо, а не студиен запис.

Ти спомена, че музиката, жанрът, в който свирите, ще допадне повече на екстремисти. Би ли пояснил какви екстремисти – от Близкия изток или от Близкия север? Да не си част от Ал-Кайда?
Близкия север какво представлява?

Близкия север представлява едно студено, икономически добре развито място.
А да, разбирам накъде биеш. Да, бандата може би е подобна на някои групи, които са във Финландия и са в подобен стил.

Имам един важен въпрос – какво мислиш за елечетата?
А-а-а, за елеците! Разбирам също какво имаш предвид и тук, благодаря ти за този въпрос. Елеците са изключително важен аксесоар в хеви метъл културата. Знаеш, че колкото по-култов, разбирай на важна, добра група, гръб имаш на своя елек – това е голямата нашивка, която зашиваш понякога на своя елек, толкова по-як металяга си.

Comments

Изрази мнението си