Интервюта

kara_1-800x450

В момента управляват наследници на убийците на ген. Луков

В момента управляват наследници на убийците на ген. Луков. Не е чудна реакцията на комунистите сега. Имаше буквално опит ген. Луков да бъде изтрит от историята на България. А той е направил много за България.

Около това твърдение се обединиха Пламен Димитров от БНС и Красимир Каракачанов от ВМРО в предаването „Петата власт“ на OFFRoad Radio.

„Национализъм се превърна в мръсна дума съвсем умишлено. Национализмът е любов към собствената нация. Разбира се, винаги има хора които нямат интерес да има национализъм. Това са външни сили, които в България са представени от ДПС. Национализмът винаги реагира на всяка заплаха за суверенитета на нацията, на нейната цялост. Виждаме провокативна визита в навечерието на 3 март – идеологът на неоосманизма Давутоглу строява президента, премиера и външния министър. Не помня кога български външен министър е посрещан така в Турция. И все пак няма омраза към Турция, но неоосманизмът представлява заплаха за нас, за самото ни оцеляване като нация, не само като държава“ – заяви Димитров.

„На 9 септември започва кампания за избиване на мислещите хора – офицери, доктори, професори. Години наред основната доктрина на БКП беше – пролетарски интернационализъм, всички ще бъдем здрави, няма да има бедни и богати, всеки ще получава образование. След 10 ноември всички лица, които се обявиха за опозиция – всички без няколко души, бяха марксисти. Жельо Желев даже лично се обяви за марксист. И преди, и след 10 ноември държавната политика е да се отрича национализма. На 3 март ще се говори за европейски ценности, но така и няма да се разбере от кого сме се освободили. На тези национални празници не се говори за истинските неща, политиците слагат венци, слагат цветя и отбиват номера“ – допълни Каракачанов.

Каракачанов обясни, че за българското управление Левски е нещо, с което да си измиват ръцете.

„Заради Европа ли Левски е направил всичко? Ако слушате властта, ще разберете, че Левски е умрял за обединена Европа или за правата на гейовете. Но няма да чуете, че е умрял за освобождение на България. Те още 90-е години пробваха да сложат думата „турско присъствие” в учебниците в Европа. Отидете в Лвов в Украйна и вижте какво са оставили Полша – дворци, мостове, университети. Турците тук сриват българските дворци. Левски казва, че всички ще живеем равно в България – българи, турци, евреи, но те използват думите му както си искат, нека да ги продължат – само ако припознаят законите равно с българина“ – поясни Каракачанов.

Каракачанов и Димитров обобщиха, че са нужни подобни на техните партии и сдружения, които да изразяват в чист вид национализма.

„Нужни са, за да създадат отношение на българите към родината. Става трудно, защото от близо 70 години националната политика е на национален нихилизъм. Чисто инстинктивно, обаче, хората го усещат. Национализмът е степен на осъзнатост“ – коментира Димитров.

„Левски го е казал – „пратете ми един добър българин за помощник”, те му пращат Димитър Общи, защото е добър човек, но той казва – „пратете ми не добър човек, а добър българин”. Бисмарк го е казал – войната се печели в класната стая. В българските учебници учим за разпада на Османската империя, Американската революция, уроци за толерантност към гейовете и т.н., но в учебниците няма нищо за българския национализъм. Докато децата ни не спрат да се учат на национализъм от стадионите и кръчмите – ще е така. Българинът се интересува как да оцелее, не се интересува от кауза. Той реши да избере хора, които го ограбиха и ще е така докато не се научи да мисли прагматично. Точно затова ние търсим коалиционни партньори. И да, рискува се във всяка една коалиция, но е неизбежно“ – завърши Каракачанов.

Comments

Изрази мнението си